
Przez żołądek do serca…
I zgodnie z „savoir-vivre”
Przedstawiamy dwie książki na temat jedzenia, które polecamy zarówno dzieciom, jak i dorosłym:
🍤 „Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego” to nie tylko książka kulinarna, ale też kompendium wiedzy o tym, co ludzie jedzą w różnych zakątkach świata. We Włoszech – makarony, w Szwecji – klopsiki, w Ameryce oczywiście frytki i hamburgery, a w Egipcie – falafele. Poza tym: owoce, warzywa, sery, ryby i mięsa. Popróbujmy razem z Wincentym smaków świata i nauczmy się gotować z szefem kuchni! Oprócz mnóstwa opisów potraw i ciekawostek kulinarnych zamieszczonych na rozkładanych mapach kontynentów, książka zawiera również Poradnik kuchcika. W nim znajdziecie zestaw przepisów z różnych części świata.
🍤 „Podano do stołu. Savoir-vivre dla dzieci” to praktyczny poradnik odpowiednich manier przy spożywaniu jedzenia i dobrego wychowania. Uroczysta kolacja w restauracji, szwedzki stół na wystawnym przyjęciu, niedzielne śniadanie z rodziną, obiad w szkolnej stołówce, piknik z przyjaciółmi – zawsze i wszędzie obowiązują zasady savoir-vivre’u.
Do czego służą konkretne sztućce, co można jeść rękami i jak poradzić sobie z kłopotliwymi potrawami, takimi jak spaghetti, szaszłyk czy nachosy? Dzięki kolorowym ilustracjom, ciekawostkom oraz przydatnym objaśnieniom łatwo się tego nauczyć.
Oba tytuły dostępne są w naszej księgarni internetowej w promocyjnych cenach: 15 zł i 10 zł.

Przez żołądek do serca…
I zgodnie z „savoir-vivre”
Przedstawiamy dwie książki na temat jedzenia, które polecamy zarówno dzieciom, jak i dorosłym:
🍤 „Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego” to nie tylko książka kulinarna, ale też kompendium wiedzy o tym, co ludzie jedzą w różnych zakątkach świata. We Włoszech – makarony, w Szwecji – klopsiki, w Ameryce oczywiście frytki i hamburgery, a w Egipcie – falafele. Poza tym: owoce, warzywa, sery, ryby i mięsa. Popróbujmy razem z Wincentym smaków świata i nauczmy się gotować z szefem kuchni! Oprócz mnóstwa opisów potraw i ciekawostek kulinarnych zamieszczonych na rozkładanych mapach kontynentów, książka zawiera również Poradnik kuchcika. W nim znajdziecie zestaw przepisów z różnych części świata.
🍤 „Podano do stołu. Savoir-vivre dla dzieci” to praktyczny poradnik odpowiednich manier przy spożywaniu jedzenia i dobrego wychowania. Uroczysta kolacja w restauracji, szwedzki stół na wystawnym przyjęciu, niedzielne śniadanie z rodziną, obiad w szkolnej stołówce, piknik z przyjaciółmi – zawsze i wszędzie obowiązują zasady savoir-vivre’u.
Do czego służą konkretne sztućce, co można jeść rękami i jak poradzić sobie z kłopotliwymi potrawami, takimi jak spaghetti, szaszłyk czy nachosy? Dzięki kolorowym ilustracjom, ciekawostkom oraz przydatnym objaśnieniom łatwo się tego nauczyć.
Oba tytuły dostępne są w naszej księgarni internetowej w promocyjnych cenach: 15 zł i 10 zł.