Eduard Altarriba Ingela P. Arrhenius Simon Bailly Oleksandra Balytska Maciek Blaźniak Jan Bliźniak Serge Bloch Marc Boutavant Bartek Brosz AnnaLaura Cantone Laurent Cardon Jakub Cenkl Anna Cerasoli Julian Clary Joanna Czaplewska Evelina Daciute Jean-Baptiste De Panafieu Bérengère Delaporte Ghislaine Dulier Marcin Dymiter Elina Ellis Piotr Fąfrowicz Lisk Feng Maria Frade Sangma Francis Magda Garguláková Jakub Garstka Joanna Gębal Guido Van Genechten Adriano Gon Andrzej Marek Grabowski Emmanuel Guibert Desideria Guicciardini Radosław Jakubiak Radka Janská Grzegorz Janusz Nicky Johnston Sheddad Kaid-Salah Ferron Irma Kalniņa Grzegorz Kasdepke Mirosława Kątna Ausra Kiudulaite Ewa Kuczkowska Dmytro Kuźmenko Orianne Lallemand Thomas Lavachery Roberto Luciani Majungmul Tomasz Małkowski Federico Mariani Meritxell Marti Ewa Martynkien Vincent Mathy Marcin Minor Patryk Mogilnicki Susie Morgenstern Tristan Mory Małgorzata Ogonowska Asia Olejarczyk Elżbieta Pałasz Wojciech Pawliński Adam Pękalski Reinis Pētersons Ewa Poklewska-Koziełło Sandra Regnier Camilla Reid Jola Richter-Magnuszewska Grażyna Rigall David Roberts Artur Rogoś Piotr Rowicki Joanna Rusinek Marta Ruszkowska Katarzyna Ryrych Xavier Salomó Štěpánka Sekaninová Paweł Sitkiewicz Piotr Sitkiewicz Agnieszka Śladkowska Liesbet Slegers Emma Strack Krzysztof Stręcioch Dorota Suwalska Jimena Tello Petra Texlová Éléonore Thuillier Beatrice Tinarelli Michael Towers Mireia Trius Theo Tsecouras Tomáš Tůma Marie Urbánková Natalia Uryniuk Robert Vescio Katarzyna Wasilkowska Olgierd Wąsowicz Jerzy A. Wlazło Kim Yoon Ju Agnieszka Żelewska
26/02/2024

Przez żołądek do serca…

I zgodnie z „savoir-vivre”

Przedstawiamy dwie książki na temat jedzenia, które polecamy zarówno dzieciom, jak i dorosłym:

🍤 „Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego” to nie tylko książka kulinarna, ale też kompendium wiedzy o tym, co ludzie jedzą w różnych zakątkach świata. We Włoszech – makarony, w Szwecji – klopsiki, w Ameryce oczywiście frytki i hamburgery, a w Egipcie – falafele. Poza tym: owoce, warzywa, sery, ryby i mięsa. Popróbujmy razem z Wincentym smaków świata i nauczmy się gotować z szefem kuchni! Oprócz mnóstwa opisów potraw i ciekawostek kulinarnych zamieszczonych na rozkładanych mapach kontynentów, książka zawiera również Poradnik kuchcika. W nim znajdziecie zestaw przepisów z różnych części świata.

🍤 „Podano do stołu. Savoir-vivre dla dzieci” to praktyczny poradnik odpowiednich manier przy spożywaniu jedzenia i dobrego wychowania. Uroczysta kolacja w restauracji, szwedzki stół na wystawnym przyjęciu, niedzielne śniadanie z rodziną, obiad w szkolnej stołówce, piknik z przyjaciółmi – zawsze i wszędzie obowiązują zasady savoir-vivre’u.

Do czego służą konkretne sztućce, co można jeść rękami i jak poradzić sobie z kłopotliwymi potrawami, takimi jak spaghetti, szaszłyk czy nachosy? Dzięki kolorowym ilustracjom, ciekawostkom oraz przydatnym objaśnieniom łatwo się tego nauczyć.

Oba tytuły dostępne są w naszej księgarni internetowej w promocyjnych cenach: 15 zł i 10 zł.

26/02/2024

Przez żołądek do serca…

I zgodnie z „savoir-vivre”

Przedstawiamy dwie książki na temat jedzenia, które polecamy zarówno dzieciom, jak i dorosłym:

🍤 „Dookoła smaków. Podróże kulinarne szefa Wincentego” to nie tylko książka kulinarna, ale też kompendium wiedzy o tym, co ludzie jedzą w różnych zakątkach świata. We Włoszech – makarony, w Szwecji – klopsiki, w Ameryce oczywiście frytki i hamburgery, a w Egipcie – falafele. Poza tym: owoce, warzywa, sery, ryby i mięsa. Popróbujmy razem z Wincentym smaków świata i nauczmy się gotować z szefem kuchni! Oprócz mnóstwa opisów potraw i ciekawostek kulinarnych zamieszczonych na rozkładanych mapach kontynentów, książka zawiera również Poradnik kuchcika. W nim znajdziecie zestaw przepisów z różnych części świata.

🍤 „Podano do stołu. Savoir-vivre dla dzieci” to praktyczny poradnik odpowiednich manier przy spożywaniu jedzenia i dobrego wychowania. Uroczysta kolacja w restauracji, szwedzki stół na wystawnym przyjęciu, niedzielne śniadanie z rodziną, obiad w szkolnej stołówce, piknik z przyjaciółmi – zawsze i wszędzie obowiązują zasady savoir-vivre’u.

Do czego służą konkretne sztućce, co można jeść rękami i jak poradzić sobie z kłopotliwymi potrawami, takimi jak spaghetti, szaszłyk czy nachosy? Dzięki kolorowym ilustracjom, ciekawostkom oraz przydatnym objaśnieniom łatwo się tego nauczyć.

Oba tytuły dostępne są w naszej księgarni internetowej w promocyjnych cenach: 15 zł i 10 zł.

Polityka wykorzystania plików Cookies
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Dowiedz się więcej
Wiadomość została wysłana.